Opis trase

Opis trase s ciljem Dom planincev - Logarska dolina

Trasa

16. rekreativni kolesarski maraton ZELENE DOLINE se zaključi na lokaciji, Dom planincev - Logarska dolina.

Veliki maraton ZELENE DOLINE, 25. 8. 2018

ZBOR in dvig paketov: Mlekarna Celeia, Arja vas, ob 6.45 uri
START: ob 8.30 uri
CILJ: Dom planincev - Logarska dolina
DOLŽINA MARATONA: 72 km

Start bo iz Mlekarne Celeia ob 8.30. uri. Kolesarji bodo vozili skozi Arjo vas do glavnega križišča v Petrovčah, kjer bodo pot nadaljevali po glavni cesti v smeri Žalec. Na krožišču se bodo usmerili za center mesta in peljali do mesnice Čas, tukaj zavijejo desno ter kolesarijo čez Gotovlje proti Logarski dolini.

Za osvežitev udeležencev na Velikem maratonu bo poskrbljeno na štirih okrepčevalnicah: Gorenjski klanec, Ljubno, Luče in Solčava.

Mali družinski maratonZELENE DOLINE, 25. 8. 2018

Mali maraton ZELENE DOLINE je namenjen vsem ljubiteljem kolesarstva, ki uživajo v naravi in v družbi družine oz. prijateljev. Med samo potjo bo poskrbljeno za osvežitev udeležencev ter za dobro počutje.

ZBOR in dvig paketov: Ljubno pri industrijski coni, ob 9.30 uri
START: ob 10.00 uri
CILJ: Dom planincev - Logarska dolina
DOLŽINA MARATONA: 32 km

Vožnja bo potekala od starta pri industrijski coni v Ljubnem, v strnjeni koloni in udeleženci bodo skupaj premagovali kilometre do cilja.
Za osvežitev udeležencev na malem maratonu bo poskrbljeno na dveh okrepčevalnicah: Luče in Solčava.

Cilj obeh tras je v Logarski dolini, kjer bomo poskrbeli za topel obrok in osvežitev. Zaključek maratona je ob 14.00 uri.

Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost in so dolžni spoštovati cestno-prometne predpise, spoštovati in upoštevati navodila policije in redarjev ter voziti po desnem prometnem pasu.