Jagodni sorbet in sončnični biskvit

Jagodni sorbet in sončnični biskvit sestavljata popolno sladico in čudovito popestritev vsakega obroka. 

Jagodni sorbet in sončnični biskvit

Sestavine

Sestavine za jagodni sorbet

  • 750 g jagodnega pireja
  • 120 g sladkorja
  • 3 g stabilizatorja

Sestavine za sončnični biskvit

  • 4 jajca
  • 300 g sladkorja
  • 300 g sončničnih semen
  • 80 g moke
  • 12 g pecilnega praška
  • 30 g mehkega masla Zelene Doline

Priprava

Za jagodni sorbet vse sestavine zmiksamo in zamrznemo; pred serviranjem primerno odtalimo.

Za sončnični biskvit stepemo jajca in sladkor. Dodamo suhe sestavine, beljake in sladkor. Na koncu dodamo še razmehčano maslo Zelene Doline. Vlijemo v pekač. Pečemo na 180 stopinjah 15–20 minut. Ohlajen biskvit razrežemo na poljubno velike kocke in postrežemo skupaj s sorbetom.