Jogurtova sanjska fina torta s svežimi malinami

Ste se že kdaj vprašali, kakšnega okusa so sanje? Kakšne barve, kakšnega vonja? Morda imajo okus opojne vanilije in osvežilnih malin. Morda so rahle kakor lepa misel ali penaste kakor oblaki. Morda so kot jogurtova sanjska fina torta s svežimi malinami ...

Jogurtova sanjska fina torta s svežimi malinami

Sestavine

Biskvit

  • 3 jajca
  • 90 g sladkorja v prahu
  • vrečka vanilijevega sladkorja v prahu
  • 90 g moke

Nadev

  • 250 g čvrstega jogurta s 3,2 % m.m. Zelene Doline
  • 300 g vanilijevega jogurta Zelene Doline
  • 150 g sladkorja v prahu
  • vrečka vanilijevega sladkorja
  • sok pol limone
  • 6 lističev želatine
  • 6 žlic ruma
  • 50 g sladke smetane Zelene Doline
  • marmelada
  • 400 g malin

Maline za dekoracijo.

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Jajca, sladkor v prahu in vanilijev sladkor cca. 10 minut stepamo z električnim mešalnikom, da se zmes dobro speni. Na pripravljeno zmes po žlicah presejemo moko, jo previdno z metlico vmešamo ter vlijemo v model. Model namastimo z maslom Zelene Doline, vendar samo dno. Oboda ne, da penasta zmes med peko laže naraste. Pečemo 12 do 15 minut. Pečen biskvit ohladimo.

Za nadev v posodi zmešamo jogurt s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem in limonovim sokom. Sladko smetano trdo stepemo. Rum segrejemo, da skoraj zavre. Lističe želatine namočimo v hladni vodi, jih ožmemo in raztopimo v vročem rumu ter primešamo jogurtovi masi. Na koncu vmešamo stepeno smetano.

Ohlajen biskvit, obdan s tortnim obodom, namažemo z marmelado, obložimo z malinami in prelijemo z jogurtovo kremo. Pogladimo in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri, da se krema strdi. Odstranimo obod. Dekoriramo z malinami.

Pa dober tek.