Recepti

Skutn'ca ali skutina juha

Skutn'co ali skutino juho so pripravljali ob vseh letnih časih, saj so skuto shranjevali na različne načine. Ob hladnejših obdobjih je z dimljenjem postala okusnejša in je juhi dala poseben, sezonski pečat. Največkrat se je na mizi znašla za večerjo ob kosu kruha ali polente. Kravja, ovčja ali kozja je bila seveda vsakdanja jed pastirjev v planinah.

Lazanja

Lazanja je že vrsto let ena izmed bolj znanih in priljubljenih italijanskih jedi.

Ajdovi štruklji s skuto

Odlična priloga ali samostojna jed za vse, ki enostavno uživate v doma pripravljenih obrokih.  

Hrustljavi ocvrti sir

Se vam ob misli na bogat maslen okus rahlo topljenega sira v hrustljavi skorjici pocedijo sline? Namesto ocvrtega sira iz zamrzovalnika lahko prav tako na hitro in preprosto sami pripravite ocvrti sir. Priprava v domači kuhinji bo zabavna, okus pa mnogo boljši.