Recepti

Mileram sadna torta

Pogled na živopisano tržnico v pomladanskem času spodbuja kuharsko domišljijo. Izkoristite sveže sezonsko sadje in uživajte v okusih, ki jih ponuja narava. Tokrat ponujamo recept, ki smo ga poimenovali kar Mileram sadna torta.

MYTHOS, grški tip jogurta, z medom in orehi

Za vse sladkosnede razkrivamo recept, v katerem se prepleta svežina jogurta, medu in orehov. Čutna kombinacija treh kulinaričnih mušketirjev, ki predstavlja slastno popestritev in se posebej prileže po napornem dnevu.   

Veseli tiramisu

Zimzelena sladica se rada spogleduje s sestavinami, ki ji pričarajo nov karakter. Če dvomite v izjemno kombinacijo mlečnih dobrot z ajdovo kašo, jabolki, klinčki in cimetom, preizkusite enostaven recept in osvojite kulinarično klasiko veselega značaja.

Zaroštan mlečni močnik

Tukaj lahko govorimo o »ponarodeli« jedi, ki je svoje mesto našla domala v vsakem slovenskem domu. Vendar pa, če pogledamo pobliže, vsak močnik nosi »priokus regije« in kuharskih navad kotičkov posamezne pokrajine. Za nekoga neopazne, za poznavalce očitne razlike se kažejo v pripravi zakuhe, začinjenosti omake in dodatkih.

Sadni biskvit s skuto

Skuta se odlično dopolnjuje s svežino sadja. Z njo lahko ustvarite številne okusne sladice, ki bodo uspele tudi začetnikom v kuhinji. Poskusite s sadnim biskvitom s skuto. Priprava je hitra in preprosta, recept pa najdete tudi na notranji strani pasirane posnete skute Linia.

Polnjene pomaranče

Eden naših najljubših zimskih sezonskih sadežev so pomaranče. Njihov okus zelo dobro dopolnjuje čokolada. Iz obeh sestavin lahko pripravite čudovito sladico, ki jo obogatite še s smetano, suhimi sadeži in cimetom.

Jogurtova sanjska fina torta s svežimi malinami

Ste se že kdaj vprašali, kakšnega okusa so sanje? Kakšne barve, kakšnega vonja? Morda imajo okus opojne vanilije in osvežilnih malin. Morda so rahle kakor lepa misel ali penaste kakor oblaki. Morda so kot jogurtova sanjska fina torta s svežimi malinami ...

Skutne miške

Ustvarjajmo s pasirano skuto Linia, ki bogati pestrost slovenske kulinarike ter predstavlja pravo osvežitev. Z njo lahko spečete tudi nekoliko drugačne miške. Preprosto in okusno.