Pogosta vprašanja

Uživanje izdelkov Zelene Doline ob laktozni intoleranci

Ljudje že tisočletja pijemo mleko. Pa vendar ima danes vedno več posameznikov po zaužitju mleka oz. mlečnih izdelkov prebavne težave. Večinoma gre za simptom laktozne intolerance. Ali je treba zato mlečne izdelke umakniti z jedilnika? Nikakor!

Trajno mleko Zelene Doline, s 3,5 % m.m., brez laktoze lahko uživajo tudi osebe z občutljivejšo presnovo. Prednost pred tekmeci mu daje poreklo, saj je odkupljeno izključno na slovenskem odkupnem območju in nosi oznako »Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov«.  Dodano vrednost izdelku daje praktična embalaža, ki ima na vrhu nameščen čep. Slednji potrošniku olajša odpiranje in zapiranje embalaže ter rokovanje z izdelkom. Tako se mleko hitro in enostavno prelije v kozarec, skodelico ter uporabi pri pripravi različnih kulinaričnih mojstrovin.

mleko brez laktoze

Tekoči jogurt brez laktoze Zelene Doline
V želji prisluhniti kupcu in slediti njegovim željam blagovna znamka Zelene Doline predstavlja tekoči jogurt brez laktoze. Jogurt, v katerem lahko brezskrbno uživajo tudi osebe z občutljivejšo presnovo. Ker je mlečni sladkor, laktoza, razgrajen na glukozo in galaktozo, je njegova posebnost bolj blag, manj kisel okus, ki je sicer značilen za navadne jogurte. Prednost utrjujeta še nizka vsebnost mlečne maščobe, samo 1,3 %, in proizvodni proces brez aditivov. 

tekoci-jogurt-brez-laktoze- pogosta-vprasanja

Poltrdi siri Zelene Doline (Edamec, Trapist, Gauda, Šmarski Rok, Dimar, Dolinar, Oki Doki) ne vsebujejo laktoze oz. mlečnega sladkorja. Zato jih vključimo v svoj jedilnik in z njimi obložimo kos svežega kruha ali pripravimo panirani sir, odlično pa se podajo k družbi suhomesnatih izdelkov.

Poleg tega so poltrdi siri Zelene Doline pridelani s posebej izpopolnjenim postopkom, zato ne vsebujejo dodanih konzervansov, nosijo oznako »višja kakovost« in so tako še bolj primerni za uravnoteženo prehrano.

proizvodnja sira