
Pričakovanje najlepših praznikov v letu si vsi radi popestrimo s peko dobrot in tokrat vam predstavljamo Božični kolač iz Zelenih Dolin, ki bo prava poslastica za praznično večerjo.
Potek priprave
V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sol, ingver, cimet, muškatni orešček.
V drugi posodi zmešamo jajca, sladkor, stopljeno maslo, med, mleko in božični jogurt.
Dobro premešamo in dodamo suhe sestavine.
Namastimo pekač in vanj vlijemo pripravljeno maso.
Pečemo 45 do 50 minut na 180 stopinj.
Za preliv zmešamo sladkor in mleko.
Prelijemo čez pečen kolač, po želji okrasimo z rožmarinovo vejico in rdečim jagodičevjem in postrežemo.
1.5 ure
Srednje težka priprava
8

Sestavine
Glavna jed: Božični kolač
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.