Pripravi priljubljeno sladico po receptu masterchefa Bruna Šulmana, ki je carski praženec popestril z desertom vanilija Zelene Doline.
Potek priprave
Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Rumenjakom dodamo tretjino mleka, sol in moko in homogeno zmešamo. Dodamo še preostanek mleka in dobro premešamo.
Iz beljakov naredimo sneg, ko je že puhast dodamo še sladkor in miksamo še dobro minute do dve.
Beljakov sneg v dneh delih dodamo k preostali masi, čim bolj nežno, da ohranimo čim več zračnih mehurčkov.
Na veliki ponvi stopimo malo masla in vanjo zlijemo maso za šmorn. Pečemo na nizkem ognju, 5-7 minut na prvi strani (najboljše pokrito), do zlate barve, nato pa še na drugi strani. Ko je pečen, ga razkosamo na manjše dele in popečemo iz vseh strani.
Šmorn odstranimo iz ponve in na ponvi stopimo sladkor ter iz njega naredimo karamelo. Dodamo maslo in v karamelni imšanici povaljamo šmorn.
Serviramo z vanilijevim desertom in svežim jagodičevjem.
20 min
Enostavna priprava
2
Sestavine
Šmorn
Karamelna glazura in serviranje
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:
Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.