Preizkusite recept za osvežilno solato s pridihom jeseni in izvrstnim Senenim sirom Zelene Doline, ki bo okusom dodal piko na i.
Potek priprave
Pečico segrejemo na 200 stopinj. V manjši posodi zmešamo rjav sladkor, olje, česen v prahu, cimet in kajenski poper.
Sladek krompir narežemo na manjše kose in ga začinimo z mešanico.
Dodamo sol, poper in prestavimo na pekač. Po vrhu naribamo malo navadnega Senenega sira Zelene Doline in vstavimo v ogreto pečico, kjer pečemo 30 minut.
Medtem v ponvi prepražimo pecan orehe. Prepražene orehe nasekljamo.
V posodici zmešamo vse sestavine za preliv – olivno olje, balzamični kis, 1 na drobno nasekljan strok česna, žličko medu in gorčico.
V posodo damo svežo špinačo, na vrh posujemo semena granatnega jabolka ter dodamo narezano hruško in pečen sladek krompir.
Seneni sir s tartufi Zelene Doline narežemo na manjše koščke in ga potrosimo po vrhu.
Solato prelijemo s prelivom in jo postrežemo.
Enostavna priprava
1

Sestavine
Glavna jed:
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.