Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Recept: Jesenska solata s hruškami in sladkim krompirjem

Preizkusite recept za osvežilno solato s pridihom jeseni in izvrstnim Senenim sirom Zelene Doline, ki bo okusom dodal piko na i.

Potek priprave

Pečico segrejemo na 200 stopinj. V manjši posodi zmešamo rjav sladkor, olje, česen v prahu, cimet in kajenski poper.

Sladek krompir narežemo na manjše kose in ga začinimo z mešanico.

Dodamo sol, poper in prestavimo na pekač. Po vrhu naribamo malo navadnega Senenega sira Zelene Doline in vstavimo v ogreto pečico, kjer pečemo 30 minut. 

Medtem v ponvi prepražimo pecan orehe. Prepražene orehe nasekljamo.

V posodici zmešamo vse sestavine za preliv – olivno olje, balzamični kis, 1 na drobno nasekljan strok česna, žličko medu in gorčico.

V posodo damo svežo špinačo, na vrh posujemo semena granatnega jabolka ter dodamo narezano hruško in pečen sladek krompir.

Seneni sir s tartufi Zelene Doline narežemo na manjše koščke in ga potrosimo po vrhu.

Solato prelijemo s prelivom in jo postrežemo.

Enostavna priprava

1

Sestavine

Glavna jed:

Sladek krompir
2 srednje velika
Seneni sir Zelene Doline s tartufi
30 g
Seneni sir Zelene Doline - navadni
30 g
Olivno olje
1 žlica
Rjavi sladkor
1 žlica
Česen v prahu
1/2 žlice
Cimet v prahu
1/4 žličke
Kajenski poper v prahu
1/4 žličke
Sol
po želji in občutku
Poper
ščepec
Pecan orehi
1 pest
Sveža špinača
1 pest
Granatno jabolko
2 žlici svežih semen
Hruška
1
Olivno olje
1 žlica
Balzamični kis
1 žlica
Česen
1 strok
Med
1 žlička
Gorčica
1/2 žličke

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.