Kostanjevi kolački so okusna jesenska sladica iz priljubljenega ploda, zaradi katerega se jeseni radi odpravimo v gozd. Jesen je tisti čas, ko po mestih zadiši po vročem, pečenem kostanju. Ta okusen plod narave je v tem letnem času tudi eden glavnih razlogov, da se radi odpravimo v gozd in ga naberemo tudi sami. Poleg peke in kuhe je kostanj nepogrešljiv pri pripravi jesenskih sladic, med katerimi so tudi izvrstni kostanjevi kolački.
Potek priprave
V kozici segrejemo mleko in dodamo kostanj.
Na zmerni temperaturi kuhamo 30 minut da se kostanj dobro omehča.
Kuhano kostanj poberemo iz mleka in damo v blender. Dobro zmiksamo, če je masa presuha dodamo malo mleka v katerem smo kuhali kostanj.
Zmiksanemu kostanju dodamo sladkor in nasekljano čokolado. Še enkrat zmiksamo, da dobimo gladko zmes.
Zmes nadevamo v silikonske modelčke za mafine. Pustimo v hladiliniku čez noč da se dobro strdijo.
Naslednji dan nasekljamo čokolado. V kozico segrejemo sladko smetano. Vročo smetano prelijemo čez čokolado in premešamo da se ta stopi.
Malo pustimo da se ganaš ohladi in zgosti.
Ganaš prelijemo čez kolačke, pustimo jih stati par minut in jih nato postrežemo.
1 dan
Srednje težka priprava
10

Sestavine
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.