
Lososovi polpeti so lahkotna jed, ki bo razvajala vaše brbončice s prepletom morskih okusov in skute iz najboljšega slovenskega mleka Zelene Doline.
Potek priprave
Lososu odstranimo kožo. File narežemo na 1cm velike koščke.
Polovico damo na stran. Drugo polovico narežemo na zelo male koščke.
Manjše koščke pomešamo z večjimi in začinimo s soljo in poprom.
Naribamo ingver in dodamo nasekljan koriander in limonin sok. Pomešamo z lososom.
Dodamo nepasirano skuto. Maso oblikujemo v polpete.
Spečemo na vroči ponvi na olivnem olju.
20 min
Enostavna priprava
6

Sestavine
Glavna jed:
Lososov file
1 kos
Nepasirana skuta Zelene Doline
150 g
Polovica limone
izstisnjen sok
Ingver - sveže nariban ali v prahu
1 žlička
sol
količina po želji in občutku
poper
ščepec
Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.