V sodelovanju s slovenskim Masterchefom Brunom Šulmanom smo vam pripravili recept za svežo predjed s pridihom Mediterana, ki jo lahko zlahka pripravite tudi v vaši kuhinji.
Potek priprave
Fileju brancina odstranimo kožo in kosti. V multipraktiku na hitro zmiksamo sol, sladkor, koriander in limonino lupino. File iz obeh strani pokrijemo z mešanico in shranimo v hladilnik za 30-45min.
Pomarančo z nožem olupimo in jo narežemo na fileje.
Šalotko olupimo in narežemo na julienne oz. palčke. Mariniramo jo z malo olivnega olja in limoninim sokom.
Drobnjak tanko narežemo in zmešamo z Mileramom Zelene Doline.
Brancinov file dobro operemo pod mrzlo vodo, da odstranimo odvečno sol, in ga osušimo. Narežemo na rezine in serviramo skupaj s pomarančnimi fileji, mileramom, šalotko in dobro količino kvalitetnega olivnega olja.
60 min
Enostavna priprava
2
Sestavine
Glavna jed:
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:
Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.