Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Recept: Mariniran brancin s pomarančo

V sodelovanju s slovenskim Masterchefom Brunom Šulmanom smo vam pripravili recept za svežo predjed s pridihom Mediterana, ki jo lahko zlahka pripravite tudi v vaši kuhinji.

Potek priprave

Fileju brancina odstranimo kožo in kosti. V multipraktiku na hitro zmiksamo sol, sladkor, koriander in limonino lupino. File iz obeh strani pokrijemo z mešanico in shranimo v hladilnik za 30-45min.

Pomarančo z nožem olupimo in jo narežemo na fileje.

Šalotko olupimo in narežemo na julienne oz. palčke. Mariniramo jo z malo olivnega olja in limoninim sokom.

Drobnjak tanko narežemo in zmešamo z Mileramom Zelene Doline. 

Brancinov file dobro operemo pod mrzlo vodo, da odstranimo odvečno sol, in ga osušimo. Narežemo na rezine in serviramo skupaj s pomarančnimi fileji, mileramom, šalotko in dobro količino kvalitetnega olivnega olja.

60 min

Enostavna priprava

2

Sestavine

Glavna jed:

Brancin
1 file
Sol
80 g
Sladkor
80 g
Koriander v zrnju
1 žlička
Pomaranča
1
Mileram Zelene Doline
2 žlici
Drobnjak
ščep
Olivno olje
pol manjše skodelice ali po želji
Šalotka
1
Limona
Sok 1 limone

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.