Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Izdelki Zelenih dolin

Recept: Mont Blanc sladica s kostanjevim pirejem

Mont Blanc sladica s kostanjevim pirejem je kot nalašč za sladkanje z družino ali prijatelji v udobju doma, v hladnem jesenskem vremenu in ob skodelici najljubšega čaja.  Kot glavno sestavino potrebujete kostanj, ki ga lahko med sprehodom v gozdu naberete sami in nekaj dodatnih sestavin, med katerimi so vrhunski mlečni izdelki Zelenih Dolin.

Potek priprave

Koruzni škrob in sladkor zmešamo v kozici.

Dodamo jajca in premešamo ter prilijemo mleko in sol.

Kuhamo na srednji temperaturi, ves čas mešamo.

Ko zavre, kuhamo še 1 minuto in odstavimo.

Primešamo belo čokolado in vanilijo ter mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi.

Prelijemo v posodo, pokrijemo in pustimo, da se ohladi.

Kostanj skuhamo v mleku in dodamo sladkor. Vse skupaj premešamo z mešalnikom, dokler ne dobimo gladke mase.

Piškote za tiramisu namočimo v mleku in jih razporedimo po kozarčkih.

Na vrh plasti piškotov naložimo kremo, nato zopet plast piškotov in ponovno plast kreme.

Pire iz kostanja dekoriramo na vrh in postrežemo.

1 ura in 10 min.

Srednje težka priprava

6

Mont Blanc sladica s kostanjevim pirejem

Sestavine

Glavna jed:

Kostanj
200 g
Koruzni škrob
40 g
Jajce
2 kosa
Sol
Mleko Zelene Doline
480 ml
Vanilijev ekstrakt
1 žlička
Piškoti za tiramisu
18 kosov
Bela čokolada
100 g
Mleko Zelene Doline - za kuhanje kostanja
100 ml
Sladkor
50 g
Mleko Zelene Doline - za namakanje piškotov
120 ml

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Mont blanc sladica s kostanjevim pirejem

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.