Mont Blanc sladica s kostanjevim pirejem je kot nalašč za sladkanje z družino ali prijatelji v udobju doma, v hladnem jesenskem vremenu in ob skodelici najljubšega čaja. Kot glavno sestavino potrebujete kostanj, ki ga lahko med sprehodom v gozdu naberete sami in nekaj dodatnih sestavin, med katerimi so vrhunski mlečni izdelki Zelenih Dolin.
Potek priprave
Koruzni škrob in sladkor zmešamo v kozici.
Dodamo jajca in premešamo ter prilijemo mleko in sol.
Kuhamo na srednji temperaturi, ves čas mešamo.
Ko zavre, kuhamo še 1 minuto in odstavimo.
Primešamo belo čokolado in vanilijo ter mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi.
Prelijemo v posodo, pokrijemo in pustimo, da se ohladi.
Kostanj skuhamo v mleku in dodamo sladkor. Vse skupaj premešamo z mešalnikom, dokler ne dobimo gladke mase.
Piškote za tiramisu namočimo v mleku in jih razporedimo po kozarčkih.
Na vrh plasti piškotov naložimo kremo, nato zopet plast piškotov in ponovno plast kreme.
Pire iz kostanja dekoriramo na vrh in postrežemo.
1 ura in 10 min.
Srednje težka priprava
6

Sestavine
Glavna jed:
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.