Okusite gurmanski pridih Italije z domačimi njoki s svežim sirom in jogurtovo omako Zelene Doline. Jed, ki je primerna za vsako priložnost – kosilo ali večerjo v krogu družine ali prijateljev.
Potek priprave
V kozico nalijemo mleko in mu dodamo 6 žlic masla, sol, suh origano in zavremo. Zmanjšamo temperaturo in vmešamo moko.
Ves čas mešamo da dobimo enakomerno zmes testa. Testo kuhamo na nizki temperaturi še 5 minut.
Testo prestavimo v posodo in dodamo gorčico in sveža zelišča. Z mešalnikom začnemo mešati. Po nekaj minutah dodamo nadrobljen svež sir in jajca, eno po eno. Mešamo dokler se vse sestavine lepo vkomponirajo.
Testo prestavimo v vrečko za brizganje in ga ohladimo v hladilniku za 1 uro.
Zavremo vodo in vanjo iz vrečke stiskamo njoke, vmes jih režemo. Ko pripravajo na površje so kuhani.
V posodici zmešamo grški jogurt in sok, dodamo sol in dobro premešamo.
Jogurt razporedimo na krožnik in nanj postrežemo sveže pečene njoke. Postrežemo s svežim mladim grahom in dodatki po želji.
2 uri
Srednje težka priprava

Sestavine
Glavna jed:
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.