Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Njoki s svežim sirom

Recept: Njoki s svežim sirom in jogurtovo omako

Okusite gurmanski pridih Italije z domačimi njoki s svežim sirom in jogurtovo omako Zelene Doline. Jed, ki je primerna za vsako priložnost – kosilo ali večerjo v krogu družine ali prijateljev.

Potek priprave

V kozico nalijemo mleko in mu dodamo 6 žlic masla, sol, suh origano in zavremo. Zmanjšamo temperaturo in vmešamo moko.

Ves čas mešamo da dobimo enakomerno zmes testa. Testo kuhamo na nizki temperaturi še 5 minut.

Testo prestavimo v posodo in dodamo gorčico in sveža zelišča. Z mešalnikom začnemo mešati. Po nekaj minutah dodamo nadrobljen svež sir in jajca, eno po eno. Mešamo dokler se vse sestavine lepo vkomponirajo.

Testo prestavimo v vrečko za brizganje in ga ohladimo v hladilniku za 1 uro.

Zavremo vodo in vanjo iz vrečke stiskamo njoke, vmes jih režemo. Ko pripravajo na površje so kuhani.

V posodici zmešamo grški jogurt in sok, dodamo sol in dobro premešamo.

Jogurt razporedimo na krožnik in nanj postrežemo sveže pečene njoke. Postrežemo s svežim mladim grahom in dodatki po želji.

2 uri

Srednje težka priprava

Njoki s svežim sirom

Sestavine

Glavna jed:

Mleko Zelene Doline
170 ml
Maslo Zelene Doline
140 g
Sol
1 žlička
Origano - posušeni
1 žlička
Bela moka
120 g
Gorčica
2 žlički
Sveža zelišča - narezana
1 žlica
Beli sir Zelene Doline
250 g
Jajca
3
Grški jogurt Mythos Zelene Doline
360 g
Limona
Izstisnjen sok
Česen
1 strok
Olivno olje
2 žlici
Mladi grah
za dekoracijo - po želji

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.