
Priljubljen jesenski sadež lahko z malce domišljije spremenimo v pravo gurmansko sladico, ki jo popestrimo s kremnim nadevom iz mascarpone sira Zelene Doline in vanilijeve kreme. Razvajajte se z božansko kombinacijo okusov v sladici, ki je kot nalašč za hladnejše dni.
Potek priprave
Jabolka izdolbemo in notranjost naribamo.
V posodi zmešamo naribana jabolka, dodamo mascarpone, čvrst jogurt in sladkor. Dobro premešamo in dodamo vanilijevo aromo, jajce in žličko cimeta.
Jabolka postavimo v pekač in notranjost nadevamo s kremnim nadevom. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 25 minut.
Pečena jabolka po vrhu nadrobimo z zdrobljenimi piškoti, dodamo žlico medu in malo pecan orehov.
35 min
Enostavna priprava
6

Sestavine
Glavna jed:
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.