Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Recept: Pečena jabolka s kremnim nadevom

Priljubljen jesenski sadež lahko z malce domišljije spremenimo v pravo gurmansko sladico, ki jo popestrimo s kremnim nadevom iz mascarpone sira Zelene Doline in vanilijeve kreme. Razvajajte se z božansko kombinacijo okusov v sladici, ki je kot nalašč za hladnejše dni.

Potek priprave

Jabolka izdolbemo in notranjost naribamo.

V posodi zmešamo naribana jabolka, dodamo mascarpone, čvrst jogurt in sladkor. Dobro premešamo in dodamo vanilijevo aromo, jajce in žličko cimeta.

Jabolka postavimo v pekač in notranjost nadevamo s kremnim nadevom. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 25 minut.

Pečena jabolka po vrhu nadrobimo z zdrobljenimi piškoti, dodamo žlico medu in malo pecan orehov.

35 min

Enostavna priprava

6

Sestavine

Glavna jed:

Jabolka
6
Krem mascarpone Zelene Doline
200 g
Čvrsti navadni jogurt Zelene Doline
100 g
Sladkor
50 g
Vanilijeva aroma
1 žlička
Jajce
1
Cimet v prahu
1 žlička

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.