Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Pečena koruza z jogurtovo omako

Recept: Pečena koruza z jogurtovo omako

Čas poznega poletja je čas peke koruze! Običajno na piknikih, tokrat pa si jo lahko s pomočjo našega recepta pripravite kar doma.

Do slastnega poletnega prigrizka vas loči le nekaj enostavnih korakov in osvežujoč navadni jogurt Zelene Doline.

Potek priprave

Koruzo očistimo in maslo stopimo.

Stopljenemu maslu primešamo česen v prahu.

Koruzo namažemo s stopljenim maslom.

Spečemo jo na žaru ali v pečici.

Medtem zmešamo čvrst jogurt, Mileram, suh čili, sok limete in sol.

Jogurtovo omako postrežemo s sveže pečeno koruzo.

20-30 min

Enostavna priprava

3

Pečena koruza z jogurtovo omako

Sestavine

Glavna jed: Pečena koruza z jogurtovo omako

Koruzni storži
3
Limeta
1 kos
Maslo
4 žlice
Česen v prahu
2 žlički
Čvrst jogurt Zelene Doline
50 g
Mileram Zelene Doline
20 g
Čili v prahu
1/2 žličke
sol
količina po želji

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Pečena koruza z jogurtovo omako

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.