
Čas poznega poletja je čas peke koruze! Običajno na piknikih, tokrat pa si jo lahko s pomočjo našega recepta pripravite kar doma.
Do slastnega poletnega prigrizka vas loči le nekaj enostavnih korakov in osvežujoč navadni jogurt Zelene Doline.
Potek priprave
Koruzo očistimo in maslo stopimo.
Stopljenemu maslu primešamo česen v prahu.
Koruzo namažemo s stopljenim maslom.
Spečemo jo na žaru ali v pečici.
Medtem zmešamo čvrst jogurt, Mileram, suh čili, sok limete in sol.
Jogurtovo omako postrežemo s sveže pečeno koruzo.
20-30 min
Enostavna priprava
3

Sestavine
Glavna jed: Pečena koruza z jogurtovo omako
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.