Predstavljamo vam recept za omamno dober pečeni drobljenec z jabolki in bučkami, ki bo z malce pomoči mlečnih izdelkov Zelene Doline poskrbel za moč in zagon pri premagovanju prvih jutranjih izzivov ali vas kot okusna in hranilna večerja pospremil v sproščujoč spanec.
Potek priprave
Bučke naribamo in jih ožamemo. Zmešamo s čežano, jajci, medom in vanilijo.
Dodamo mleko in stopljeno maslo in dobro premešamo.
Dodamo ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet, ingver, muškatni orešček in sol.
Nasekljamo 1 jabolko in dodamo v testo. Enako naredimo z orehi.
Pekač namastimo in vanj enakomerno razporedimo mešanico. Na vrh dodamo na tanko narezane rezine drugega jabolka.
Pečemo 40 minut v ogreti pečici na 180 stopinj.
Med peko zmešamo grški jogurt, sladkor v prahu, mleko, vanilijo in cimet. Prelijemo čez še toplo pečen drobljenec in postrežemo.
1 ura
Enostavna priprava
4

Sestavine
Glavna jed:
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.