Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Recept: Pire iz gomoljne zelene s pečeno rdečo peso

Ljubitelji pirejev se boste zagotovo razveselili nove različice te priljubljene priloge, ki smo jo naredili z gomoljno zeleno in ji dodali pečeno rdečo peso. Pire se bo odlično podal k mesnim jedem ali kot samostojna vegetarijanska jed, ki bo vaše brbončice razvajala z okusi domačega vrta.

Potek priprave

Rdečo peso olupimo in jo narežemo na manjše koščke. Šalotko olupimo. Oboje položimo na pelač in pokapamo z olivnim oljem, solimo in popramo. Pečemo v pečici približno 30 minut.

V loncu segrejemo olje in prepražimo česen. Dodamo na manjše koščke narezano gomoljno zeleno, mleko, vodo, sol in poper. Zavremo in kuhamo 15 minut.

Ko je zelena mehka odstavimo in dodamo malo kisle smetane in ribanega Senenega sira Zelene Doline.  S paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire.

V posodici zmešamo balzamični kis, med, olivno olje, timijan in pehtran. Iz pečice vzamemo rdečo peso in šalotko in jo prelijemo z mešanico balzamičnega kisa.

Postrežemo pire, dodamo pečeno peso in sveža zelišča.

1 ura

Srednje težka priprava

4

Sestavine

Glavna jed:

Sveža rdeča pesa
2 gomolja
Šalotka
3
Olivno olje
1 žlica
Česen
3 stroki
Gomoljna zelena
1 večji gomolj
Mleko Zelene Doline
200 ml
Voda
100 ml
Kisla smetana Zelene Doline
2 žlici
Seneni sir Zelene Doline s poprom
40 g
Balzamični kis
2 žlici
Med
1 žlička
Timijan - mleti
Ščepec
Pehtran
Ščepec
Sveža zelišča po želji
za dekoracijo
Sol
po želji in občutku
Poper
Ščepec

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.