Ljubitelji pirejev se boste zagotovo razveselili nove različice te priljubljene priloge, ki smo jo naredili z gomoljno zeleno in ji dodali pečeno rdečo peso. Pire se bo odlično podal k mesnim jedem ali kot samostojna vegetarijanska jed, ki bo vaše brbončice razvajala z okusi domačega vrta.
Potek priprave
Rdečo peso olupimo in jo narežemo na manjše koščke. Šalotko olupimo. Oboje položimo na pelač in pokapamo z olivnim oljem, solimo in popramo. Pečemo v pečici približno 30 minut.
V loncu segrejemo olje in prepražimo česen. Dodamo na manjše koščke narezano gomoljno zeleno, mleko, vodo, sol in poper. Zavremo in kuhamo 15 minut.
Ko je zelena mehka odstavimo in dodamo malo kisle smetane in ribanega Senenega sira Zelene Doline. S paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire.
V posodici zmešamo balzamični kis, med, olivno olje, timijan in pehtran. Iz pečice vzamemo rdečo peso in šalotko in jo prelijemo z mešanico balzamičnega kisa.
Postrežemo pire, dodamo pečeno peso in sveža zelišča.
1 ura
Srednje težka priprava
4

Sestavine
Glavna jed:
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.