Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Recept: Tart s šparglji in lososom

Pomlad je čas špargljev, ki so odlična sestavina za lahkotne jedi. Predstavljamo vam spomladanski tart z lososom, ki bo ob spomladanskih druženjih navdušil kot glavna jed ali priloga k raznovrstnim jedem na spomladanskih piknikih.

Potek priprave

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Listnato testo razvijemo in rahlo prerežemo 1,5cm od roba.

V posodici zmešamo mileram Zelene Doline in čvrst jogurt.

Dodamo bazilikin pesto in malo soli in vse skupaj dobro premešamo.

Mešanico enakomerno razmažemo čez listnato testo, znotraj zarežemo.

Šparglje očistimo in jih pomakamo z olivnim olje. Enakomerno jih razporedimo na vrh testa in dodamo še grah.

Pečemo v ogreti pečici 20 minut.

Po 20 minutah dodamo rezine dimljenega lososa in pečemo še dodatnih 5 min.

Postrežemo z naribanim senenim sirom.

40 min

Enostavna priprava

4

Sestavine

Glavna jed: Spomladanski tart s šparglji in lososom

Listnato testo
1 zavitek
Mileram Zelene Doline
90 g
Čvrsti jogurt Zelene Doline
90 g
Bazilikin pesto
4 žlice
Sveži šparglji
100 g
Grah
100 g
Rezine dimljenega lososa
100 g
Seneni sir Zelene Doline s praženo čebulo
20 g
sol
pol žličke

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.