Pomlad je čas špargljev, ki so odlična sestavina za lahkotne jedi. Predstavljamo vam spomladanski tart z lososom, ki bo ob spomladanskih druženjih navdušil kot glavna jed ali priloga k raznovrstnim jedem na spomladanskih piknikih.
Potek priprave
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Listnato testo razvijemo in rahlo prerežemo 1,5cm od roba.
V posodici zmešamo mileram Zelene Doline in čvrst jogurt.
Dodamo bazilikin pesto in malo soli in vse skupaj dobro premešamo.
Mešanico enakomerno razmažemo čez listnato testo, znotraj zarežemo.
Šparglje očistimo in jih pomakamo z olivnim olje. Enakomerno jih razporedimo na vrh testa in dodamo še grah.
Pečemo v ogreti pečici 20 minut.
Po 20 minutah dodamo rezine dimljenega lososa in pečemo še dodatnih 5 min.
Postrežemo z naribanim senenim sirom.
40 min
Enostavna priprava
4

Sestavine
Glavna jed: Spomladanski tart s šparglji in lososom
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.