
Potek priprave
Kolut senenega sira izdolbemo. Sir ki smo ga izdolbli prihranimo in naredimo omako.
V ponvi segrejemo olivno olje in maslo. Dodamo česen in na hitro prepražimo. Dodamo nasekljane pistacije in kapre.
Na vrh naribamo nekaj izdolbenega sira in počakamo da se stopi. Dolijemo malo sladke smetane in premešamo.
Testenine skuhamo v osoljeni vodi tako da so še malo trde.
Vroče testenine dodamo v izdolben kolut in jih vrtimo da se sir začne topiti in se razporedi po vseh testeninah.
Dodamo črni poper in na vrh polijem omako iz pistacij in kaper. Postrežemo z na lističe naribanim sirom ki smo ga izdolbli iz koluta in dodamo svežo baziliko.
1 ura
Srednje težka priprava
4-6

Sestavine
Glavna jed:
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.