Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Recept: Gratinirani mlinci

Potek priprave

Čebulo na drobno nasekljamo in popražimo. Prestavimo v posodo in nanjo prelijemo sladko smetano.

Dodamo mileram in skuto. Dobro premešamo, dodamo jajce in začinimo s soljo in poprom.

Mlince skuhamo v osoljeni vodi. V pekač položimo na dno plast kuhanih mlincev in jih prekrijemo z mešanico milerana, skute in smetane.

Na vrh nadrobimo riban sir. Postopek ponovimo dokler ne zapolnemo celotnega pekača.

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 20 minut. Postrežemo toplo ob martinovem kosilu ali drugi priložnosti.

30-40 min

Enostavna priprava

4-6

Sestavine

Glavna jed:

Mlinci
250 g
Čebula
1
Olivno olje
1 žlica
Sladka smetana Zelene Doline
80 ml
Mileram Zelene Doline
200 g
Skuta Zelene Doline
200 g
Jajce
1
Sol
ščepec
Poper
ščepec
Ribani sir Zelene Doline
250 g

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.