Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Recept: Bezgova Panna Cotta

Preizkusite se v pripravi izjemno priljubljene italijanske sladice Panna Cotta z bezgovim prelivom, ki bo s svežim okusom, ki ga popestri mandljev drobljenec, navdušila vaš krog prijateljev ali družinskih članov.

Potek priprave

Smetano, mleko, bezgove cvetove in vanilijo damo v kozico in nežno segrejemo. Počakamo da tekočina zavre in odstavimo.

Ko se smetana malce ohladi jo precedimo in dodamo sladkor. Dobro vmešamo da se sladkor popolnoma stopi.

Lističe želatine namočimo in namočene vmešamo v smetanovi mešanici. Prelijemo v pripravljene modelčke in ohladimo za vsaj 4 ure.

 

Pred serviranjem pripravimo mandljev drobljenec. V ponvi stopimo maslo in počakamo da postane rjavo. Odstavimo in pustimo da se ohladi. V posodi zmešamo moko, sladkor v prahu in mlete mandlje. Dodamo ohlajeno maslo in vse skupaj dobro premešamo. Razporedimo po pekaču v tanko plast in pečemo na 180 stopinj 20 minut.

Pripravimo še jagodni preliv. Jagode narežemo, dodamo sladkor in žličko vode. Segrevamo na nizki temperaturi približno 15 min.

Panna cotto obrnemo na krožnik in postrežemo z drobljencem in jagodnim prelivom.

5 ur

Srednje težka priprava

4-6

Sestavine

Panna Cotta

Sladka smetana Zelene Doline
500 ml
Mleko Zelene Doline
450 ml
Cvetovi bezga
10 cvetov
Vanilijev strok
1 kos
Listi želatine
5 kosov
Sladkor v prahu
85 g
Jagode za preliv
250 g
Sladkor za preliv
1 žlička

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.