Preizkusite se v pripravi izjemno priljubljene italijanske sladice Panna Cotta z bezgovim prelivom, ki bo s svežim okusom, ki ga popestri mandljev drobljenec, navdušila vaš krog prijateljev ali družinskih članov.
Potek priprave
Smetano, mleko, bezgove cvetove in vanilijo damo v kozico in nežno segrejemo. Počakamo da tekočina zavre in odstavimo.
Ko se smetana malce ohladi jo precedimo in dodamo sladkor. Dobro vmešamo da se sladkor popolnoma stopi.
Lističe želatine namočimo in namočene vmešamo v smetanovi mešanici. Prelijemo v pripravljene modelčke in ohladimo za vsaj 4 ure.
Pred serviranjem pripravimo mandljev drobljenec. V ponvi stopimo maslo in počakamo da postane rjavo. Odstavimo in pustimo da se ohladi. V posodi zmešamo moko, sladkor v prahu in mlete mandlje. Dodamo ohlajeno maslo in vse skupaj dobro premešamo. Razporedimo po pekaču v tanko plast in pečemo na 180 stopinj 20 minut.
Pripravimo še jagodni preliv. Jagode narežemo, dodamo sladkor in žličko vode. Segrevamo na nizki temperaturi približno 15 min.
Panna cotto obrnemo na krožnik in postrežemo z drobljencem in jagodnim prelivom.
5 ur
Srednje težka priprava
4-6

Sestavine
Panna Cotta
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.