Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Recept: Pletene palčke s kajmakom

Razmišljate o okusnem prigrizku ob večernem filmu ali druženju s prijatelji? Potem enostavno morate preizkusiti recept za pletene palčke s kajmakom Zelene Doline. Priprava bo zahtevala kanček ustvarjalnosti, navdušenje nad okusi hrustljavih palčk v kombinaciji z mlečno svežino kajmaka pa bo zagotovljeno.

Potek priprave

Razmišljate o okusnem prigrizku ob večernem filmu ali druženju s prijatelji? Potem enostavno morate preizkusiti recept za pletene palčke s kajmakom Zelene Doline.

Dobro pregnetemo da testo postane gladko in da se ne lepi na prste. Pokrijemo in pustimo počivati približno 30-40 minut na sobni temperaturi.

Ko je testo vzhajano ga prestavimo na površino in razrežemo na 10 približno enakih kosov. Vsak kos oblikujemo v kroglo. Pokrijemo in pustimo počivati 15 minut.

Vsako kroglico razvaljamo na mizi in premažemo s kajmakom. Zvijemo v tanko rolado. Prerežemo po dolžini in spletemo kito.

Prestavimo na pekač in še malo pustimo da kitke vzhajajo. Premažemo z rumenjakom in žlico olivnega olja.

Po želji potresemo s semeni in morsko soljo. Pečemo na 220 stopinjah približno 20-30 minut.

2 uri

Srednje težka priprava

10

Sestavine

Glavna jed:

Sveže mleko Zelene Doline
300 ml
Sveži kvas
15 g
Sladkor
1 žlička
Oljčno olje
4 žlice
Moka
550 g
Kajmak Zelene Doline
3 žlice
Sol
po občutku

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.