Razmišljate o okusnem prigrizku ob večernem filmu ali druženju s prijatelji? Potem enostavno morate preizkusiti recept za pletene palčke s kajmakom Zelene Doline. Priprava bo zahtevala kanček ustvarjalnosti, navdušenje nad okusi hrustljavih palčk v kombinaciji z mlečno svežino kajmaka pa bo zagotovljeno.
Potek priprave
Razmišljate o okusnem prigrizku ob večernem filmu ali druženju s prijatelji? Potem enostavno morate preizkusiti recept za pletene palčke s kajmakom Zelene Doline.
Dobro pregnetemo da testo postane gladko in da se ne lepi na prste. Pokrijemo in pustimo počivati približno 30-40 minut na sobni temperaturi.
Ko je testo vzhajano ga prestavimo na površino in razrežemo na 10 približno enakih kosov. Vsak kos oblikujemo v kroglo. Pokrijemo in pustimo počivati 15 minut.
Vsako kroglico razvaljamo na mizi in premažemo s kajmakom. Zvijemo v tanko rolado. Prerežemo po dolžini in spletemo kito.
Prestavimo na pekač in še malo pustimo da kitke vzhajajo. Premažemo z rumenjakom in žlico olivnega olja.
Po želji potresemo s semeni in morsko soljo. Pečemo na 220 stopinjah približno 20-30 minut.
2 uri
Srednje težka priprava
10

Sestavine
Glavna jed:
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.