Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Recept: Cvetačni ocvrtki v tortiljah

Ste za zelenjavno specialiteto na mehiški način? Predstavljamo vam recept cvetačnih ocvrtkov z dodatkom wasabija v tortiljah, ki smo jim za svežino dodali omako z grškim tipom jogurta Zelene Doline. Barvita jed, ki hranilna in obenem tudi osvežujoča in primerna za vse gurmanske navdušence.

Potek priprave

V večji posodi zmešamo moko, sol, poper, mlet čili, česen v prahu in kajenski poper. Dolijemo mleko in premešamo, da dobimo gosto zmes.

Cvetačo natrgamo na male cvetke in vsak cvet povaljamo v mlečni mešanici. In nje pa cvetke preložimo še v drobtine.

se dobro prekrijemo in položimo na peki papir. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 20 minut. Če imamo air fryer lahko cvetačo pečemo tudi v air fyerju.

Medtem pripravimo dodatke. Rdeče zelje nadrobno narežemo. Dodamo rdečo čebulo in česen v prahu. Primešamo grški jogurt in sok polovice limone. Dobro premešamo.

V drugi posodici zmešamo navadni čvrst jogurt z 2 žličkama wasabi paste. Dodamo sok druge polovice limone, sol in premešamo.

Tortilje nadevamo z solato iz rdečim zeljem, pečenimi cvetačami, svežim avokadom in prelivom iz wasabija.

45 min

Enostavna priprava

6

Sestavine

Glavna jed:

Moka
180 g
Sol
1 žlička
Poper
1 žlička
Čili v prahu
1 žlička
Česen v prahu
2 žlički
Kajenski poper
1 žlička
Mleko Zelene Doline
350 ml
Krušne drobtine
200 g
Cvetača
1 glava

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.