Ste za zelenjavno specialiteto na mehiški način? Predstavljamo vam recept cvetačnih ocvrtkov z dodatkom wasabija v tortiljah, ki smo jim za svežino dodali omako z grškim tipom jogurta Zelene Doline. Barvita jed, ki hranilna in obenem tudi osvežujoča in primerna za vse gurmanske navdušence.
Potek priprave
V večji posodi zmešamo moko, sol, poper, mlet čili, česen v prahu in kajenski poper. Dolijemo mleko in premešamo, da dobimo gosto zmes.
Cvetačo natrgamo na male cvetke in vsak cvet povaljamo v mlečni mešanici. In nje pa cvetke preložimo še v drobtine.
se dobro prekrijemo in položimo na peki papir. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 20 minut. Če imamo air fryer lahko cvetačo pečemo tudi v air fyerju.
Medtem pripravimo dodatke. Rdeče zelje nadrobno narežemo. Dodamo rdečo čebulo in česen v prahu. Primešamo grški jogurt in sok polovice limone. Dobro premešamo.
V drugi posodici zmešamo navadni čvrst jogurt z 2 žličkama wasabi paste. Dodamo sok druge polovice limone, sol in premešamo.
Tortilje nadevamo z solato iz rdečim zeljem, pečenimi cvetačami, svežim avokadom in prelivom iz wasabija.
45 min
Enostavna priprava
6

Sestavine
Glavna jed:
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.