Presenetite svoje najdražje ali krog prijateljev z božansko sladico za hladnejše dni, ki je dobila navdih v novem desertu Lešnik s čokoladnimi krispiji iz Zelenih Dolin
Potek priprave
Na vodni kopeli stopimo maslo in temno čokolado.
Vmešamo sladkor v prahu in vanilijo ter vse sestavine dobro premešamo.
V drugi posodi stepemo jajca in dodamo sladkor. Stepamo 5 minut.
Dodamo moko in kakav. Na koncu v mešanico dodamo še nasekljano čokolado.
Pečemo 25 minut v ogreti pečici na 175 stopinj.
Ko so browniji ohlajeni jih natrgamo na manjše koščke, ki jih nadevamo v kozarček, na vrh pa nadevamo desert Lešnik s čokoladnimi krispiji.
Dodamo sveže maline ali drugo sadje po izbiri in ponovimo; dodamo plast brownijev, lešnikov desert in zopet plast svežega sadja.
Na vrh dodamo malo sesekljanih lešnikov in postrežemo.
1 ura
Srednje težka priprava
2
Sestavine
Browniji
Plasti deserta
Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:
Naši recepti
Ogled vseh receptovDnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.