Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

sladica z lešnikovim desertom

Recept: Lešnikov desert v kozarčku

Presenetite svoje najdražje ali krog prijateljev  z božansko sladico za hladnejše dni, ki je dobila navdih v novem desertu Lešnik s čokoladnimi krispiji iz Zelenih Dolin

Potek priprave

Na vodni kopeli stopimo maslo in temno čokolado.

Vmešamo sladkor v prahu in vanilijo ter vse sestavine dobro premešamo.

V drugi posodi stepemo jajca in dodamo sladkor. Stepamo 5 minut.

Dodamo moko in kakav. Na koncu v mešanico dodamo še nasekljano čokolado.

Pečemo 25 minut v ogreti pečici na 175 stopinj.

Ko so browniji ohlajeni jih natrgamo na manjše koščke, ki jih nadevamo v kozarček, na vrh pa nadevamo desert Lešnik s čokoladnimi krispiji.

Dodamo sveže maline ali drugo sadje po izbiri in ponovimo; dodamo plast brownijev, lešnikov desert in zopet plast svežega sadja.

Na vrh dodamo malo sesekljanih lešnikov in postrežemo.

1 ura

Srednje težka priprava

2

Sestavine

Browniji

Maslo Zelene Doline
115 g
Temna čokolada
85 g
Sladkor v prahu
150 g
Vanilijeva aroma
1 čajna žlička
Jajca
2
Bela moka
35 g
Kakav v prahu
30 g
Nasekljana čokolada
100 g

Plasti deserta

Desert Lešnik s čokoladnimi krispiji Zelene Doline
2 x 150 g
Maline
cca. 80 g
Lešniki
za dekoracijo

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.