Izpostavljeno

LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode brez dodanega sladkorja in sladil

Recept: Pečeni drobljenec z jabolki in bučkami

Predstavljamo vam recept za omamno dober pečeni drobljenec z jabolki in bučkami, ki bo z malce pomoči mlečnih izdelkov Zelene Doline poskrbel za moč in zagon pri premagovanju prvih jutranjih izzivov ali vas kot okusna in hranilna večerja pospremil v sproščujoč spanec.

Potek priprave

Bučke naribamo in jih ožamemo. Zmešamo s čežano, jajci, medom in vanilijo.

Dodamo mleko in stopljeno maslo in dobro premešamo.

Dodamo ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet, ingver, muškatni orešček in sol.

Nasekljamo 1 jabolko in dodamo v testo. Enako naredimo z orehi.

Pekač namastimo in vanj enakomerno razporedimo mešanico. Na vrh dodamo na tanko narezane rezine drugega jabolka.

Pečemo 40 minut v ogreti pečici na 180 stopinj.

Med peko zmešamo grški jogurt, sladkor v prahu, mleko, vanilijo in cimet. Prelijemo čez še toplo pečen drobljenec in postrežemo.

1 ura

Enostavna priprava

4

Sestavine

Glavna jed:

Manjša bučka
1
Čežana
100 g
Jajca
2
Sveže mleko Zelene Doline
230 ml
Med
50 g
Vanilijev ekstrakt
1 žlička
Maslo Zelene Doline
2 žlici
Ovseni kosmiči
200 g
Pecilni prašek
1 žlička
Cimet v prahu
1 žlička
Mleti ingver
1/2 žličke
Muškatni orešček - mleti
1/2 žličke
Jabolka
2
Orehi
30 g
Sladkor v prahu
1 žlica

Za lažjo pripravo, si lahko ogledate video:

Naši recepti

Ogled vseh receptov

Dnevni kuharski navdih Zelenih Dolin za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.